Turisthytte i Rondane nasjonalpark

Velkommen til seters!

Tilbring sommeren i naturskjønne Haverdalseter

Nord i Rondane nasjonalpark, mellom Gravhø og Stygghø, ligger vakre Haverdalseter. Hver sommer tar vi imot gjester fra nært og fjernt. Her kan du bo blant vakre fjell, grønne ekrer, kyr og trivelige folk!

Ikon av en seng

Overnatting

Her på setra har vi 46 sengeplasser fordelt på rom med 4 og 6 senger.

Ikon av en ku

Nyt sommeren på setra

Sommersesongen starter St. Hansaften og varer til 15. september. Mulighetene på setra er mange på sommeren, enten du er av den aktive typen som foretrekker å gå tur, eller om du foretrekker å ligge langflat i solsteken. Ta gjerne en titt på våre anbefalte turer og opplevelser. På sommeren vil du se kyrne våre ute på ekrene. Disse blir melket, og av melka lager vi rømme, fløte og ost.

Bestill sommeropphold
Ikon av bestikk

Mat og bevertning på setra

Tradisjonell seterkost

Har du kommet til seters for å gjøre deg fet, slik Bukkene Bruse gjorde? I så fall er det ingen grunn til bekymring. Vi serverer god, norsk seterkost for søtmomser og saltbukker!

Her kan du blant annet nyte eksepsjonelt gode rømmevafler, rømmegrøt fra egenprodusert rømme og annen mat laget på egenprodusert fløte. Middag serveres hver dag kl. 18:00.

Få en smak av Thailand på setra

Hver lørdag fra 1. juli til 1. september, klokka 13:00 til 15:00, serverer vi thaimatbuffé med  åtte til ni retter av forskjellige slag.

Her finner du spennende og god mat fra det thailandske kjøkken. Maten er ikke så sterk så det går fint for alle å smake. Thaimat serveres kun på bestilling, så husk å bestille i god tid – før det blir fullt!

Ikon av en turist

Turer og opplevelser

Ekspedisjon til Storgrava

En skal ikke gå langt fra setra før en finner rester etter gamle dagers fangstanlegg for rein. Et par kilometer opp langs Gravbekken er det satt opp er skilt som viser vei til «Storgrava» – et massefangstanlegg for rein, som ender i en fangstgrop på hele 21x3 meter

Kveldstur til steinhusa

Fra tiden før svartedauden i 1349 er det også et annet anlegg i Haverdalen som er  interessant. Ved veien et par kilometer før setra er det rester etter store grunnmurer – til sammen fem hus – som kalles «steinhusa». Disse antas å ha vært brukt enten som boplass for fangstfolk som holdt til i dalen, eller som
et slags gjestehus for veifarende mellom Dovre og Folldal. Etter svartedauden har de ikke vært i bruk. Bor du på setra er det en passende kveldstur å gå bort og se på disse husrestene.

Gåtur til Raudhamrane

Gåturen til Raudhamrane er svært populær blant våre gjester. Der ble det tidligere tatt ut krom og kleberstein. Her ligger det en gammel hytte som arbeiderne brukte. Denne står åpen for besøkende.

Steinvardene

Som en fin avslutning på dagen anbefales en tur opp på Sæterberget. Her er det plassert en rekke steinvarder, som tidligere brukere av Haverdalseter brukte som en slags klokke. Ut fra solas posisjon i forhold til vardene kunne en se omtrent hva klokka var. Oppe fra toppen kan du nyte utsikten over Haverdalen før du går ned til middag.

Haverdalseter Turisthytte


Haverdalsvegen 1740
2662 Dovre

hCaptcha